Ninni Wager, Jaakko Kortekangas ja Jukka Nykänen yhdistävät luontoa ja taidetta: Kiveä, cantoa ja installaatiota Hanhisuon kulttuurikoulun avajaisissa sunnuntaina 10.6.

Suomalaiset laulut avaavat Hanhisuon kulttuurikoulun ovet, kun baritoni Jaakko Kortekangas ja pianisti Jukka Nykänen saapuvat sunnuntaina 10.6. esittämään Urjalaan kesäistä musiikkia. Samalla avataan myös koulun ensimmäinen taidenäyttely, kun Ninni Wagerin luontoon perustuva teos kirjaimellisesti käynnistetään keskellä koulunmäen puiden huminaa. Konsertissa esiintyy ensikertaa myös kulttuurikoulun oma flyygeli.

Kuvataiteilija Ninni Wager saapuu jo viikolla ripustamaan teostaan Indikaattori, joka on kahdessa osassa: koulun aulan korkeilla seinillä sekä salissa. Installaatio yhdistää mekaanisen veistoksen ja erään tutun vihanneksen väriaineen, antosyaanin – paljastettakoon tuo vihannes vasta avajaisissa. Tärkeässä osassa on salin seinä, jota muokataan teokselle sopivaksi. Kulttuurikoululle sopii hyvin, että Indikaattori pitää myös ääntä – niinpä se seisautetaan konsertin ajaksi. Näyttely oli viime vuonna esillä Helsingissä galleria Project Roomissa, ja teos on osa Wagerin maisterintutkintoa Kuvataideakatemiassa. Teos on kokonaisuudessaan esillä elokuuhun asti, mutta sen mekaaninen osa jää pysyvästi esille, osaksi Kulttuurikoulun taidekokoelmaa, jossa on 11 muun suomalaisen kuvataiteilijan teoksia. Näyttely avataan 10.6. klo 15.30 ja se on kesällä avoinna viikonloppuisin sekä tilauksesta myös muulloin.

Jaakko Kortekangas on kokeneimpia ja tunnetuimpia laulajiamme. Hän on ollut pysyvästi kiinnitettynä saksalaisiin oopperataloihin sekä vieraillut mm. Pariisin, Zürichin, Genovan, Tokion sekä Tukholman ja Kööpenhaminan oopperatoissa ja on laulanut säännöllisesti Suomen Kansallisoopperan ja Savonlinnan Oopprajuhlien solistina mitä erilaisimmissa teoksissa – hän on esittänyt lähes sataa eri oopperaroolia. Lappeenrannan laulukilpailun voitto vuonna 1989 toi hänen kalskean baritoninsa tunnetuksi. Jos hyvin käy, Jaakko Kortekangas palaa Hanhisuolle syksymmällä toisessa roolissa, virallisena sienineuvojana.

Pianisti Jukka Nykänen on taiturillinen muusikko, joka myös säveltää ja sovittaa – hän on television Teema-kavalta ja radiosta tuttu, sillä hän on säännöllinen asiantuntijavieras esittelemässä Radion Sinfoniaorkesterin konserttien teoksia pianon ääreltä. Pentinkulman Päivillä hän vieraili vuonna 2016, kun pääjuhlassa esitettiin Eppu Nuotion kirjoittama ja Jukka Nykäsen säveltämä musikaali Lintukoto – säveltäjä johti teoksen pianonsa äärestä. Konsertissa hän soittaa myös sooloteksia.

Klo 16 alkavassa Kesäkonsertissa kuullaan kalenteriin sopivia lauluja, muun muassa Sibeliuksen ja Kuulan kynästä sekä tietenkin myös Oskar Merikannon musiikkia, hänen 150-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi. Taiteilijat lupaavat myös iloisia yllätyksiä aina tangoa ja sitä Kiveä myöten, joten ohjelmaa ei ilmoiteta etukäteen.

Säveltäjä ja musiikin monitoimimies Tero-Pekka Henell muutti Helsingistä Hanhisuon koululle runsaat kaksi vuotta sitten. Muokkaus kulttuurikouluksi on vienyt aikaa. Mutta nyt 50-paikkainen sali soi samalla sekä taidetta että musiikkia. Koululle hankittu Yamaha C3 -flyygeli on ensikertaa käytössä koulun konsertissa. Soitinta myös vuokrataan käyttöön muualla Ari Harengon Pianoplan-yrityksen kautta.

Lippuvarauksia (20 / 15) otetaan vastaan Hanhisuon kulttuurikoulun puhelimessa 050 3835801 (Tero-Pekka Henell) sekä sähköpostitse Urjalan musiikinystävien seura ry:n sähköpostissa sihteeri@urmys.fi. Varausta suositellaan, koska Kulttuurikoulun salissa on rajallinen määrä paikkoja. Osoite: Hanhisuontie 548, muutama kilometri sekä 9-tieltä (Nuutajärven-risteys) että Forssantieltä, molemmissa risteyksissä Hanhisuon viitat.

Hanhisuon kulttuurikoulu sunnuntaina 10.6.2018

Klo 15.30: Indikaattori-taideteoksen ja -näyttelyn avajaiset, taiteilija Ninni Wager

Klo 16.00 – n. 17.00 Kesän lauluja, Jaakko Kortekangas, baritoni ja Jukka Nykänen, piano

Lisätietoja:

Facebook: Hanhisuon kulttuurikoulu sekä Urjalan musiikinystävien seura

www.urmys.fi